Langkah 1 daripada 5: Rekaan Laman Web - Terdahulu Seterusnya

Malaysia web design, website, Designer, kuala lumpur, penang, ipoh, selangor, singapore, bangkok, kuantan, hosting, domain registration, internet marketing, consultation, programming, internet marketing,seo, developer, ecommerce, Search engine Optimization,ipay88, payment gateway,malaysia seo
กรุงเทพ ออกแบบเว็บไซต์   | ออกแบบเว็บไซต์ ประเทศสิงคโปร์   |     Malaysia Web Design   |   English  Malay  华语  ไทย  Sitemap
Bookmark and Share
Perkara yang anda perlu fahami sebelum membina laman web
1. Ramai Pereka Grafik bergelar mereka sebagai "Pereka laman web", tetapi dalam fakta, kebiasaannya mereka hanya tahu serba sedikit tentang teknologi web, mereka dapat menutup kelemahan mereka dengan memberikan kerja seni yang bagus kepada pelangan mereka. Ini adalah perkara yang tidak baik kerana rekaan laman memerlukan lebih dari kepakaran seorang. Pengaturcaraan adalah amat diperlukan walaupun hanya mereka beberapa mukasurat sahaja.

2. Kebanyakan Freelancer mengenakan bayaran yang rendah, ia didatang dengan servis yang berkualiti rendah dan tangungjawab yang ringan. Kebanyakannya lesap dan takut berhadapan dengan situasi buruk apabila berlaku situasi yang tidak diinginkan.

3. Berwaspada apabila Pereka mengenakan bayaran mengikut mukasurat. Mereka ini biasanya lemah dalam pengaturcaraan. Ini  kerana mereka tidak tahu memanipulasi mukasurat dalam cara pengaturcaraan, dan mereka perlu mereka dengan cara manual. Itulah sebabnya mengapa mereka mengenakan bayaran atas "mukasurat".

4. Kebanyakan pakej templat yang ada di pasaran menlanggar peraturan isu-isu hak imej, tetapi pemaju web kebanyakannya tidak perasan dengan isu-isu tersebut.

5. Pereka yang membantu anda mencari artikel untuk laman web anda adalah perkara yang diluar bidang mereka. Ini adalah satu khidmat yang luar biasa tetapi tidak boleh dijadikan sebagai kewajipan mereka. Pereka hanya mereka, dan editor kandungan hanya menyusun tetapi tidak menulis untuk anda.

6. Jangan terlalu memikirkan berapakah murah yang anda boleh memiliki sebuah laman, tetapi fikirkan kenapa anda perlu membina sebuah laman.

7. Keluarkan sebanyak soalan yang boleh untuk prereka yang akan membina laman web anda. Jikalau mereka tidak dapat memuaskan hati anda, lupakan niat untuk memberikan projek ini kepada mereka. Anda lebih berhak memiliki seorang artis dari memiliki seorang pekerja buruh.

8. Hentikan niat anda untuk membina laman web dengan pereka yang menasihati anda supaya siap sediakan informasi dalam bentuk mukasurat dengan lengkap. Ini adalah kerja mereka, dan tanggujawab mereka adalah menasihati anda apa yang diperlukan untuk apa mukasurat.